Lemezek
Dixie Cartoon (2008)
 1. Muppet show
 2. You've Got a Friend In Me (Toy story)
 3. When You Wish Upon a Star (Pinocchio)
 4. The Bare Necessities (A dzsungel könyve)
 5. Friend Like Me (Aladdin)
 6. Minden ember macska nem lehet (Aristocats)
 7. Bibbidi-Bobbidi-Boo (Cinderella)
 8. Szörnyella de Frász (101 kiskutya)
 9. Lusta Dick (Macskafogó)
 10. Mint te, olyan leszek (A dzsungel könyve)
 11. Hej-hó/Someday My Prince Will Come (Hófehérke és a 7 törpe)
 12. The Time Is Your Life (Egy bogár élete)
 13. Miki egér induló (Mickey Mouse Club)
Kedves zenebarát!
Zenekarunk 7. lemezét tartod a kezedben. A megjelentetésben ismét támogatóink segítettek. A 'rajzfilm-lemez' tartalmát derűlátó 'unisono' szavaztuk meg, szerettünk volna mi is jól szórakozni. Akkor még nem sejtettük, mennyi bonyodalmat okoz majd ez a választás a stúdióban. Lemezeink közül időben most távolodtunk el legjobban a huszas évek tradicionális jazz zenéjétől. A dixieland kötött műfajába akartuk beszorítani egyrészt a szólóra, másrészt a többnyire nagy zenekarra írt számokat. A stúdióba beköltözve aztán próbára tettük egymás és a hangmérnök türelmét és találékonyságát. A rajzfilmek többsége gyerekeknek készül, a zenéket a figurákhoz és a cselekményhez írják, igazítják. Szerencsére több rajzfilmzenében dixie betéteket alkalmaznak - igaz, kötöttségek nélkül.
A zenekar kedvenceit kiválasztva két lemeznyi, 40 dal gyűlt össze. Ezekből úgy lett 13 szám, hogy néha egy filmből 2 témát gyúrtunk össze. A Muppet show nyitódaláról egyikünk se akart lemondani, ezért lett egy bábfilm zenéje a +1. Találékonyságért sem kellett a szomszédba mennünk. A szokatlan ritmus- és dallamvezetések átültetése dixielandbe főként Attila és Tibi érdeme. Norbi több szólóját bádogbögrébe vagy műanyag ételhordóba fújta. Kovi a harsonahang tompításához számos kéznél lévő eszköz kipróbálása után a hangmérnök sapkája mellett döntött. Attila a hűtőben talált szagtalanítóval hozott latin ritmust. A klarinét-duók, szoprán- és altszaxofonok együttese sem azt jelenti, hogy egyszerre több hangszeren tudok játszani (mellesleg: van ilyen), hanem volt még egy sáv a keverőn. Vali a teljes zörgő és verő készletét kénytelen volt bevetni, ráadásul egy számon belül többszöri váltással. A lemezről egy olyan szám maradt le, amit majd egyszer pótolnunk kell: Tibi és Kovi könnyelműen megígérte, amennyiben felvesszük a Három kismalac c. rajzfilm zenéjét, vállalják a szükséges röfögést is.
Best of Dixie Jam (2007)
 1. Vuk
 2. Dippermouth blues
 3. It's a Long Way
 4. St. James Infirmary
 5. Maga rég nem lesz a világon
 6. Muskrat Ramble
 7. Waltzing Matilda
 8. Te rongyos élet
 9. Dead Man Blues
 10. Flat Foot Floogie
 11. Everybody loves Saturday night
 12. Szép város Kolozsvár
 13. Margie
 14. Dr. Jazz
 15. I Wish I Could Shimmy Like My Sister Kate
 16. Manah-manah
 17. Kalapom
 18. Jön-e velem nagysád shimmyt járni
 19. Bessie Couldn't Help It
 20. Délibábos Hortobágyon
 21. Battle Hymn of Republic
 22. Twinkle, Twinkle Little Star
Kedves zenebarát!
Életünk egy darabkáját tartod a kezedben. Az elmúlt 5 év próbáit, utazásait, fellépéseit, sikereit. Így hát vigyázz, le ne ejtsd... Szemtelenség, hogy egy 5 éves zenekar „Best of” lemezt készít? Igaz, más banda ezt 10-20 év után teszi meg, ha megéri együtt. (Vagy helyette a hálás utókor.) A Dixie Jam Session könnyebb helyzetben van, hiszen évente jelentettünk meg új, a korábbiaktól teljesen eltérő zenei anyagot. Közel 80 lemezfelvételből választhattam. Barátom restelkedve vallotta be, hogy lemezünket az autójában tartja, nem otthon a polcon, a többi között. Utazás közben hallgatja, nem is mindig figyel a „háttérzenére”. Bár ő ezt a zenénk „leértékelésének” érezte, ennél nagyobb dícséretet nem is kaphattunk volna. A zenekar legfőbb célja, hogy szórakoztasson másokat és közben jól érezze magát (a kettő így, együtt az igazi). Munkánkért (mert a stúdiózás nem mindig habostorta, a fellépések közötti idő is kemény munka) a taps és a „nem porosodó” lemez a legfőbb elismerés.
A „Best of”-Dixie Jam Session felvételein nem csak a zenekar hallható. Imre Zsuzsa lendületes énekszólóit, dr Bereczki Pál basszusmeneteit, Papa Fleigh trombitajátékát és énekét, István Attila stílusos dobkíséretét, Kiszin Miklós erőteljes bőgőzését és Kovács Ferenc finoman díszített bendzsójátékát tanítani kellene. És egy extra: Tóth Bagi Csaba, lemezeink hangmérnöke két stúdiónap között csodálatos hangulatú szólót gitározott a „Te rongyos élet” című operett-slágerre. Így hát ezzel az összeállítással kívánom neked, Kedves Zenebarát, hogy legalább olyan jól szórakozz a lemez hallgatása közben, mint amilyen jól a zenekar szórakozott, amikor ezeket a számokat feljátszotta a lemezekre.És még egy jókívánság: sohase kelljen úgy válogatnod és különbséget tenni kedvenceid között, ahogy nekem kellett most rengeteg zenét kihagynom, hogy a válogatás elférjen egy CD-n.
Zenekarunk a pár magyarországi dixieland zenekar egyike, amely több mint 25 éve működik ( korábban Blaskó Dixieland). 18 éves trombitásunk és női dobosunk a műfajban ritkaság. Műsorunk a dixieland standardokon kívül filmzenét, operett- slágert, szólószámokat is tartalmaz. A zenekar Európa legtöbb országában játszott főleg jazz fesztiválokon, de zenéltünk francia és osztrák esküvőn, spanyol éjszakai klubban, német sétahajón, osztrák, holland, német sörfesztiválon, kulturális rendezvényeken, protokoll fogadásokon is. A Cleveland-ben bemutatott The Last Hungarian on Buckeye c. filmben 2 felvételünk filmzene is lett. 2006-ban 1 hónapos Ausztrál koncertkörutunkon Közép- Európából elsőként szerepeltünk 4 nemzetközi jazz fesztiválon.
Dixie Time (2006)
 1. Everybody loves Saturday night
 2. Manah-manah
 3. That's a plenty
 4. Ain't misbehavin
 5. Dippermouth blues
 6. I want to be happy
 7. St. James Infirmary
 8. I've found a new baby
 9. Kicsike, vigyazzon, egyszer
 10. Royal Garden blues
 11. Shine
 12. Maple leaf rag
 13. Ice cream
Kedves zenebarát!
A 2006-os év az 1 hónapos ausztráliai koncertkörút jegyében telt el. A 4 nemzetközi jazz fesztiválon 23 alkalommal léptünk színpadra nagy sikerrel, 104 zenekarral találkozhattunk. Ez a sikersorozat szerencsésen növelte meg a zenekar önbizalmát. Döntöttünk: olyan számokat játszunk lemezre, 'amit mindig is szerettünk volna eljátszani valakivel, de sose jött össze valamiért'. Ebből következik, hogy a 13 számból csak kettőt (Ice cream, Everybody loves) játszottunk valaha is színpadon, a többi kedvenc a stúdióban született meg.
A felvételek alatt a zenészek szabad kezet kaptak, még az eredeti számhoz és stílushoz sem kellett mereven ragaszkodni. Erre a lehetőségre Norbi várt a legjobban, hiszen az ausztrál sztároktól sok mindent tanult. Jellemző példa az 'Ice cream', ahol mindenki más számot választott a szólójában. A hangszerek között először jelent meg a washboard, a biciklicsengő, az autóduda, az altszaxofon, a bögre, a wc pumpa és a kopogtató. Először vettünk fel tradicionális, szomorú bluest (St. James infirmary) és először raktunk össze 9 másik számból egy tizediket (Mana-mana). A zenekar 2 hét alatt rácáfolt Tibi mondására, hogy 'egy bizonyos kortól már nem lehet nevelni, csak idomítani'... Karácsony előtt 1 nappal kézbe vehettük évente megjelenő lemezeink legújabb darabját: Dixie Time. Karácsony után 1 nappal elgondolkodhatunk a zenekar új fellépő ruháján, mert Norbi megint kinőtt mindent.
Dixie Jam Session 4 - Dixie Girls (2005)
 1. Margie - /Conrad - Robinson, 1920/
 2. Sue (Sweet Sue) - /Harris - Young, 1928/
 3. Katinka - (My Sweet Katinka) /Lajtai - Bekeffy - Szenes/
 4. Dinah - /H. Akst, 1925/
 5. Michelle - /Lennon - McCartney, 1965/
 6. Kate (I Wish I Could Shimmy Like My Sister Kate) - /A. J. Piron, 1922/
 7. Rose (Sweet Gipsy Rose) - /traditional/
 8. Georgia (Sweet Georgia Brown) - /Bernie - Pinkard, 1925/
 9. Virginia (My sweet Virginia) - /traditional/
 10. Lisa - /Gershwin, 1929/
 11. Rosetta - /Hines - Wood, 1935/
 12. Bessie (Bessie Couldn't Help It) - /Warner - Richmind - Bayha, 1930/
 13. Matilda (Waltzing Matilda) - /Paterson - Cowan, 1895/
Kedves zenebarát!
A Dixie Jam Session negyedik lemezét tartod a kezedben. Remélem, a női nevekből álló válogatás különlegesség lesz a többi lemez között. A 40 összegyűjtött szám válogatásánál olyan nagy nevek 'estek ki', mint Clementine, Natalie, Mary Lou, Evelyn, Patricia... A kiválasztott számokból csak kettőt ismertünk, ezeket a változatosság kedvéért rumba és boogie ritmusban játsszuk.
A Lennon-évfordulóra választottam a Michelle-t, Norbi választása a Waltzing Matilda (1895-ből!) lett, Bob Barnard ausztrál és Jim Cullum amerikai trombitás tiszteletére. A 11 amerikai és 1 ausztrál mellé (köszönetként a sok türelmet tanúsító családtagoknak) egy magyar szerzeményt is felvettünk. Sajnos, dobosunknak nem találtunk Valéria című számot. A téma kedvéért még emblémánkat és a hagyományosan fekete lemezünket is átszíneztük.
Dixie Jam Session III - Dixieland-Operett (2004)
 1. Shimmering Mirages
 2. Tete-a-tete
 3. Join the Shimmy
 4. Blooming Rose
 5. You Will Have Already Departed
 6. Tattered Life
 7. Climbing a Tree
 8. Bee My Teeny-Weeny
 9. Night Chic
 10. Girls, Girls, Girls
 11. Listen, Rozika
 12. You Little Kitten
 13. Beautiful Cluj Napoca
Dixie Jam Session II (2003)
 1. Jingle Bell Rock
 2. Beautiful Cluj Napoca
 3. Alexander's Ragtime Band
 4. It's a Long Way
 5. Kalapom
 6. Ory's Creole Trombone
 7. Let It Snow
 8. Vuk
 9. Yes, Sir, That's My Baby
 10. Battle Hymn of Republic
 11. Moszkva parti estek
 12. Go to New Orleans
 13. Flat Foot Floogie
 14. Santa Claus Is Comin' To Town
Dixie Jam Session (2002)
 1. Muskrat Ramble
 2. Bourbonn Street Parade
 3. Bill Baley
 4. Kromatik Rag
 5. 1919 March
 6. Ain't She Sweet
 7. Dans Les Rues D'Antibes
 8. Dead Man Blues
 9. Dr. Jazz
 10. Give It Up
 11. Mama's In Town
 12. Puttin' on The Ritz
 13. Darktown Strutters Ball
 14. Twinkle, Twinkle Little Star
Former records
Előző zenekararinkban - többek között - ezeken a lemezeken működtünk közre. Lemezek a hetvenes évek végétől a 2000-es évekig.
Casablanca
Stevedore Stomp
On the sunny side of the street
Let's do it...
Koncert a Dugó téren
© 2012 Dixie Jam Session ▲ All rights reserved ▲ wwww.dixiejam.hu ▲ Webdesign by Marklekin