Zenészek
Hatvani Jenő (Buffet Crampon Master klarinét, Selmer alt- és Olds szopránszaxofon, ének)
A jazz mellett 25 éve kötelezte el magát, főként a New Orleansi stílust kedveli. Dixielandet játszani akármikor, akárhol, akárkivel kész. A klarinét mellett néha altszaxofonon is játszik, énekel, ha nincs más jelentkező, a koncerteken konferál. A megjelent 7 lemez zenei rendezője, producere. Évről évre keserű csalódást és ellenállást vált ki azzal, hogy átlépi a stúdió küszöbét és a demokráciát felrúgva zenei rendezővé változik. A hatás szerencsére csak az új lemez megjelenésének napjáig tart. A kutyáját Jazz-nek hívja (collie). 6 éves kora óta klarinétozik, szaxofonon 19 évesen tanult. 1 rock zenekar, 2 dixie zenekar, 30 éve dixieland.
Koncert: Európa legtöbb országában, Moszkvában, Ausztrália (2006, 2009)
Lemezek: Korábban 5 dixie CD, Dixie Jam Session: 6 CD+Best of DJS CD
Foglalkozás: A zenekar alapítója, okleveles építőmérnök, dixieland-mániás
Fonay Tibor (Bőgő, fretless bass)
Korábbi zenekarunk és a Dixie Jam Session alapító tagja. Minden műfajban otthonosan mozog, évekig tánczenekarban is játszott. Kedvenc műfaja a swing és a dixieland. Koncerteken metronómot lehetne igazítani hozzá. A bőgővel nem csak kísér, szólóit főleg swing számokban élvezhetjük. Előfordult, hogy egy csendben bemondott poénja miatt nem tudtuk folytatni a koncertet a nevetéstől. 8 éves korától cselló, 16 éves korától basszusgitár és bőgő. 2 tánczenekar, 2 jazz combo, 2 dixie zenekar, 30 éve dixieland.
Koncert: Európa legtöbb országában, Moszkvában, Ausztrália (2006, 2009)
Lemezek: Korábban 5 dixie CD, más zenekarokkal 1 CD, Dixie Jam Session: 3 CD+Best of DJS CD
Foglalkozás: Építőmérnök, tervező, cégtulajdonos
Papa Fleigh /Forgács László/ (Trombita, kornett, dob, ventil harsona, ének)
Papa egy fogalom Magyarországon és sok más európai országban is. Énektudása, sokoldalú hangszertudása, színpadi előadása, a klubokban játszott műsorai az ország legjobb trombitás-énekes frontemberévé avatták már rég. Mindegy, ki van mögötte a színpadon, ki „kíséri” az előadását, a közönség rögtön a szívébe zárja és amikor elkezd trombitálni, a beszélgetés-zajongás is abbamarad a klubokban... Zenekarunk frontembereként nem csak a tradicionális jazz klasszikusaiban, hanem a magyar jazz-történet nagy alakjainak és számainak felidézéseiben is felejthetetlen, maradandó élményt nyújt.
Koncert: Európában mindenhol, Finnországban éves turnék, Oroszország, USA, Kanári-szigetek, Mauritius, Mexico
Lemezek: Dixie Jam Session II., Hot Jazz Band, Budapest Ragtime Band
Foglalkozás: Profi zenész és példás családapa
Kovács Tamás (Harsona, ének)
Van, aki úgy születik, hogy egy hangszer vagy egy műfaj szeretetével „be van oltva”... és erre fogékony is lesz mindig. Ilyen Kovi is. Rengeteg műfajban és zenekarban érzi otthon magát, ha az alapműfaj azonos: a jazz. A stúdióban hihetetlen improvizációkra képes olyan számokban, amiket akkor hallott először. Koncerteken bármilyen vendégmúvész, előadó elképzelése szerint képes a hangnemet és a feelinget megtalálni. Ragyogóan énekel, emellett a női rajongók lelkes pártolója…
Koncert: Európa több országában, Ausztrália
Lemezek: Dixie Cartoon
Foglalkozás: hallgató az Akadémia jazz tanszakán
István Attila (Dob, washboard)
Fegyelmezett, ötletes csapatjátékos. Dolgozott zeneiskolában dobtanárként, játszott sok trió és kvartett formációban, nem lepődik meg a szórakoztató zene egyik műfajában sem. De első a jazz, abban tudja kimutatni tudása legjavát. Képes a koncert közben felállva a vendégek poharain, és általában bármből egy pár dobverővel kihozni a jellegzetes New Orleans-i ritmust. A zenekarban ő az, aki következetesen saját étrenden él, kizárólag egészséges ételekkel, italokkal. Ezt még utazásaink során is képes megtartani.
Koncert: Európa több országában, Kanári-szigetek
Lemezek: Dixie Jam Session Dixie I
Foglalkozás: gyógytornász, természetgyógyász, a természet iránt elkötelezett ember
dr. Csanádi Lajos (Zongora, ének, hangszerelés, zeneszerzés)
Munkájából következik, hogy mindig a precíz zenei megoldások híve. Ha zongorát lát és leül játszani, nehéz megkaparintani a helyet tőle. Ha vendéget hívunk, legegyszerűbb még egy zongorát beszerezni a színpadra (lásd Robbie Rhodes, California). A számok közötti szünetet, konferálást a zenekar és a műsor kedvéért nagy önfegyelemmel, általában zongorázás nélkül eltűri. Repertoárja óriási, emellett minden más műfajbeli számot tradicionális dixieland vagy ragtime stílusban akar előadni. Bármilyen zenekarban azonnal feltalálja magát. Szenvedélyes „feljegyző”, évekre visszamenőleg mindent tud a lemezekről, koncertekről. Zeneszerzőként első lemezünkön mutatkozott be a Kromatik Rag-gel, hangszerelését a „Szép város Kolozsvár” című szám dícséri. 40 éve zongorázik, 7 tánczenekar, szólóestek, 2 dixie zenekar, 30 éve dixieland.
Koncert: Európa legtöbb országában, USA, Ausztrália (2006, 2009)
Lemezek: Korábban 2 dixie CD, Dixie Jam Session: 5 CD+Best of DJS CD
Foglalkozás: Fogorvos
Volt tagok
Bencsik Attila (Zongora, gitár, ének)
Koncert: Németország (2008)
Lemezek: Dixie Cartoon
Foglalkozás: Music teacher
Márton Norbert (Trombita és csak fúvóka, ének)
Koncert: Olaszország 2004, Finnország 2005. Országos trombitaversenyek, Ausztrália (2006, 2009), Finnország, Franciaország, Németország
Lemezek: Dixie Jam Session: 6 CD+Best of DJS CD
Foglalkozás: Tanuló
Varga Valéria (Dob (Mapex), washboard, zörgő-börgők, korábban marimba, vibrafon)
Koncert: Ausztrália (2006, 2009), Finnország, Franciaország, Németország
Lemezek: Korábban 2 CD, Dixie Jam Session: 6 CD+Best of DJS CD
Foglalkozás: Ápoló
Sallai László (Harsona, ének, trombita, szintetizátor, tánc)
Koncert: Európa legtöbb országában, Moszkvában, Ausztrália (2006)
Lemezek: Korábban 5 dixie CD, más zenekarokkal 3 CD, Dixie Jam Session 5 CD+ Best of DJS CD
Foglalkozás: Okleveles közlekedési mérnök, az agrár felsőoktatás
Történet
Ezt a nevet találtuk első pillanattól a legtalálóbbnak a már hetedik éve együtt játszó különleges összetételű, fiatal zenekarra. Különleges összetételű, mert trombitásunk csak nemrég töltötte be 19. évét. Különleges, mert női dobossal kevés dixieland zenekar büszkélkedhet. Különleges, mert az alapító tagok több mint 25 éve játszanak együtt (korábban a Blaskó Dixieland-ben) és a zenészek ilyen nagy korkülönbsége szokatlan. Különleges, mert kevés zenekar indul úgy koncertre, hogy lelkész mond imát a sikerért. Különleges, mert évente egy koncert teljes bevételét adományozza a Rotary klubnak, jótékonysági célokra.
Zenekarunk Közép-Európából az első jazz együttes, aki Ausztráliába 4 nemzetközi jazz fesztiválra kapott meghívást és ott 1 hónap alatt 23 koncertet adott.
A zenekarban - szokatlan módon - demokrácia uralkodik, annak minden hátrányával együtt, de ennek köszönhetjük állandóan megújuló műsorunkat, mindig új ötletekkel. Ahogy Robbie Rhodes mondta közös koncertünk után: 'mint egy család'. Zenekarunk baráti társaság is egyben, erőssége a kollektív improvizálás a New Orleans-i hagyományok szerint, az alkalmazkodóképesség más zenekarok szólistáihoz, és a nyitottság az új ötletekre. 7 év, 7 stílus, 7 új zenei anyag.
Első CD-nk tradicionális és ritkábban hallható számokat tartalmaz. A második lemezen már az operettől a karácsonyi dalokig és rajzfilm zenéig sok mindent feldolgoztunk, két számból betétdal lett a Cleveland-ben bemutatott 'The Last Hungarian on Buckeye' című filmben.
Harmadik lemezünk, a Dixieland-Operett a műfajban egyedülálló: magyar operett-slágereket játszunk dixieland stílusban. Negyedik, Dixie Girls című lemezünk csak női nevekből áll. A legkorábbi szerzemény az ausztrál Waltzing Matilda 1895-ből, a legkésőbbi John Lennon 1965-ben írt Michelle című száma. A 2006-os ausztrál turné után vettük fel 5., Dixie Time című lemezünket, pár igazi ritkasággal, 2007-ben egy 'Best of' lemezt adtunk ki. 2008-ban készült el a 7., kedvenc rajzfilm zenéinket feldolgozó 'Dixie Cartoon' című CD.
A zenekar a dixieland mellett tánczenét is játszik, bálokon, rendezvényeken. Természetesen múltunkra is büszkék vagyunk, hiszen a zenekar alapító tagjai itthon talán minden dixieland zenekarral és szólistával játszottak már, Európában, Ausztráliában és Amerikában is felléptek.
Galéria
© 2012 Dixie Jam Session ▲ All rights reserved ▲ wwww.dixiejam.hu ▲ Webdesign by Marklekin